Een sweater? Of toch een jurk? Een Indigo sweaterjurk!

Weegschaal is een sterrenbeeld dat beter bij me past, denk ik soms, maar het werd schorpioen. Als het op twijfelen aan komt over wat ik nu met een stofje ga maken, vraag ik me oprecht af of mijn mama niet een paar weken vroeger moest bevallen.  

Ik kocht enige tijd terug een prachtige french terry met wat gouden glitters bij Mon Depot.  Helaas moest ik het doen met het laatste metertje, al had ik graag nog wat meer van deze mooie stof gekocht.  1 meter is wat weinig voor een jurkje, dus dwaalden mijn gedachten richting comfy doch stylish sweaters.

Indigo Sweater jurk LMV Remi & Cosette for Teens

En plots wordt een mens dan op het wereldwijde web om de oren geslagen met een vloedgolf van glitter-sweatstoffen. Gewapend met een hoekje van mijn stof ging ik naar Madeline De Stoffenmadam en zocht er naar het best bijpassende effen glitterstofje.  Ik zocht en ik vond.

Mijn plan was nog steeds een om een comfy sweater te maken gecombineerd met sweatpants, tot ik bij enkele collega bloggers de Indigo Sweater zag verschijnen.  Ontworpen door Valérie Boone.
DSC_0635_edited-1

Op de andere blogs werden de mouwen verlengd tot lange exemplaren, wat wel handig is in het najaar.  Check.

Toen ik bij de reacties keek, zag ik dat Valérie herself suggereerde dat het patroon gemakkelijk te verlengen is tot comfy jurkje. Check check.

Eén en één werden op slag twee.  Ik wist wat ik ging maken.   DSC_0641_edited-1

Het patroon van de Indigo Sweater zit erg leuk in elkaar.  Er zijn geen zijnaden en de mouwen sluiten langs boven.  Het in elkaar steken verliep vlotjes op mijn gebroddel aan 1 hoekje na.  Ik stikte wat verkeerd, wilde lostornen in de nachtelijke uren, maar het niet zo goede licht, gecombineerd met het perfecte kleur garen, de lusjes van de french terry en het ongeduld zorgde ervoor dat ik de stof lichtjes beschadigde.  Vloeken met hoofdletter V.
Indigo sweater jurk LMV Remi & Cosette for teens DSC_0645_edited-1 indigo sweater La Maison Victor

Gelukkig zie je er niets van wanneer ik mijn handen in de zijzakken steek.  Alleen jammer dat ik niet constant zo kan rondlopen.  🙂 Hoe ik dit ga oplossen weet ik nog niet, misschien een strategisch geplaatste (gouden) knoop of zo,… ik broed nog rustig verder.  Mocht je een idee hebben, mag je het altijd laten weten…

DSC_0627_edited-1

Ik ben superblij met het resultaat en holde nog snel-snel naar de Veritas voor kniekousen.  Laat die koude temperaturen maar komen… ik ben er klaar voor.

Stof en patroon:

↓↑Blauwe french terry – Lucy Has A Secret! bij Mon Depot (uitverkocht)↓↑glitter french terry – bij Madeline De Stoffenmadam

↓↑Kniekousen – Veritas

↓↑Indigo Sweater – Remi & Cosette for teens en in La Maison Victor jul/aug 2015

↓↑aanpassingen – mouwen verlengd, voorpand verlengd met 22 cm


Wat andere bloggers over de Indigo Sweater schreven:

Valerie Boone is een genie – De Zuster Van

Indigo…Top – MadebyLot

Ijsberen – Villa Lisa


Wat je misschien ook graag leest:

Dress to impress – Lora jurk

 

Advertenties

26 thoughts on “Een sweater? Of toch een jurk? Een Indigo sweaterjurk!

  1. Ik vind deze jurk toch wel leuk geworden. Als je iets wil doen met de schouder, moest ik meteen denken aan die ‘flapjes’ die je bij de retrojurk van ienemiene ziet. Daar zitten ze op de buik met een opvallende knoop maar kan ook perfect aan de schouder, je ziet het soms bij hemden/blouses. Tis maar een idee 😉

    Like

  2. Amaai, echt supertof! Ik zet die asap op mijn to do lijstje!
    Heel tof hoe je het patroontje verlengd hebt!
    En trouwens, die beschadiging zie je waarschijnlijk helemaal niet goed. Meestal let je daar zelf superhard op en zou iemand anders dat zelfs niet eens zien! en anders is je handen in je zakken houden ten allen tijde misschien toch het proberen waard 🙂

    Like

Dank je wel om een reactie achter te laten. We lezen ze graag! :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s