laptophoes 2.0

Een nieuwe laptop, daar hoort een nieuwe hoes bij.  Ik surfte wat op het www op zoek naar een goed tutorial of als-het-even-kon een kant en klaar patroon.  Misschien lag het aan mijn kritische ik, maar ik vond nergens wat ik zocht.  Ik wilde een hoes volgens het principe van het pamperzakje van Eloleo waarvan ik er in november nog eentje maakte.  Daarbij zijn de naden onzichtbaar.

De enige tutorial die enigszins wat aan die eisen voldeed was die van Missy N.  Helaas had ik in mijn hoofd al een beeld gevormd van ‘mijn’ hoes en ik wilde dan ook geen compromis sluiten met mezelf.

Ik begon dus zelf te rekenen en na te denken over hoe ik dit het best ging aanpakken.  Ik groef in mijn geheugen naar de verschillende technieken die ik dankzij het internet leerde kennen.  Een beetje pamperzakje, de hoekjes maken volgens de tuto van de pennenzak van Oontje,…

Na heel wat rekenwerk ging ik aan de slag.  Ik nam het laatste deel van het carvannenstofje waar ik vorig jaar nog een Theo uit maakte en combineerde het met de voering die ik ook toen gebruikte.  Helaas had ik één domme rekenfout gemaak: ik vergat de hoogte van de laptop in de breedte erbij te tellen.  Te klein dus.  Daar ging mijn mooie stofje.DSC_0923

Gelukkig kan ik er mijn collega, die dezelfde laptop in een maatje kleiner heeft, wel nog een plezier mee doen.  Zo krijgt het stofje toch nog waar het recht op heeft.11393224_10206152117977453_8888218260663848315_n

Na een grondige herberekening en een vijfdubbele check ging ik aan de slag met twee andere stofjes uit de kast.  Een overschotje van Petit Pan, ook van een Theo trouwens.  De flamingo’s kocht ik vorige zomer in de Veritas.

Dit keer verliep gelukkig alles vlekkeloos.

laptophoes naaienlaptophoes naaien

flamingostof veritas
Ik zorgde ervoor dat de achterkant van de kamsnaps tussen de voering en de buitenstof zaten. Zo kunnen ze de laptop niet beschadigen.

laptophoes naaien macbook IMG_2163

Stof en patroon:

flamingo – katoen bij Veritas ↑↓ Palazzo Turquoise – Petit Pan uit mijn stoffenkast ↑↓  Patroon – eigen denkwerk

Ik nam tijdens het ineenzetten verschillende foto’s.  Moest er interesse zijn wil ik wel met jullie delen hoe ik het precies heb aangepakt.  Letmienooow.

 

Advertenties

8 thoughts on “laptophoes 2.0

  1. Bij deze ailetjoenoow – vanuit het motto: “liever lui dan moe”, en “waarom zelf nadenken als een ander dat al voor mij gedaan heeft” – dat ik wel geïnteresseerd ben in die tutorial! Laat maar komen!

    Like

Dank je wel om een reactie achter te laten. We lezen ze graag! :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s