Technische Ole met nieuwe print van Finch Fabrics

Enige tijd geleden kreeg ik de kans om te kiezen uit de leuke nieuwe prints van Finch Fabrics.  Toen ik de nieuwe prints zag, twijfelde ik geen seconde.  Het bergenstofje zou het worden! Zowel in de winter als in de zomer zijn de bergen onze vaste vakantiebestemming.  Op ons lijf geschreven dus.

Bergenstofjes ben ik nog niet zo vaak tegen gekomen en al zeker niet in tricot.  Wat ik ermee ging maken was eigenlijk ook de evidentie zelfve.  Voor mij dan toch ;-).  Wie bergen zegt, zegt technische kledij.  Tijdens zo een vakantie primeert de functionaliteit van kledij op de schoonheid.  Je kan vertrekken op een bergtocht met 20 graden om te eindigen bij het vriespunt in een sneeuwbui.  Verraderlijke onvoorspelbaarheid.  Finch Fabrics

Ik probeerde dan ook om functionaliteit en schoonheid met elkaar te combineren.  Ik ging voor een Ole van Zonen 09.  Again, I know!  Maar ik was zo content van mijn vorige ritsversie dat ik niet anders kon.

Het www werd afgeschuimd, op zoek naar technische stoffen.  Ik wilde persé een windstopper aan de binnenkant. Niet simpel, maar ik vond uiteindelijk wat ik zocht bij Extremtextil: softshell.  De stof is winddicht, ademend, waterafstotend en zelfs brandvertragend. Verkrijgbaar in redelijk veel kleuren.  Ik koos voor fluogeel.  Helaas, was ik niet goed wakker toen ik mijn bestelling plaatste.  Ik kreeg een niet-rekbare variant thuis gestuurd en de fluo… wel die was wel heel fluo… zo fluo dat het pijn doet aan de ogen.

details Ole
Let op de groene haren van KoterS… zo fluo dus!

Een niet rekbare stof in een patroon voor rekbare stoffen steken, is om problemen vragen.  Even overwoog ik om een Lars te maken.  Alleen ging ik dan de softshell aan de buitenkant moeten gebruiken en daarvoor was het toch een beetje té fluo.

Ik liet mijn brein op volle toeren draaien, wat op een vrijdagavond echt niet zo simpel is.  Ik mat het verschil tussen het rugpand van de Lars en het rugpand van de Ole.  Er zat 2 cm verschil op voor dezelfde maat.  Ik wilde dan ook het rugpand van binnen- en buitenstof met 2 cm verbreden, tot de naaijuf me op een ander idee bracht.  Ze raadde me aan om te werken met een plooi zoals bij de voering van jassen.  Eureka!Ole Finch Fabrics Zonen 09

Het fluo binnenjasje werd in elkaar gestoken en gepast.  Ik liet de koter er wat bewegingen mee uitvoeren en de bewegingsvrijheid werd goedgekeurd. Ik mocht dus verder naaien.

Hier en daar liep ik wel wat tegen hindernissen aan.  Rekbare en niet-rekbare stoffen samen stikken is niet simpel. De tricotmouw bleek dan ook niet te passen aan de polsboord en de binnenmouw.  Ik loste het op door eerst de tricotmouw te smocken en zo lukte het wel.

Het eindresultaat mag er zijn.  Man, wat ben ik verliefd op dit bergensstofje van Finch Fabrics: zacht met een mooi kleurverloop.  Leuk om mee aan de slag te gaan.

Ole Zonen 09 Finch FabricsOle Zonen 09 Finch FabricsOle Zonen 09 windstopper

Ole Zonen 09 Finch Fabrics
Met bergschoenen en al, klaar om te vertrekken

Zonen 09 Ole Finch Fabrics

De alpenwei met koeien vonden we achter onze tuin.  De bergen op de achtergrond zul je er zelf moeten bijdenken.

Deze stof van Finch Fabrics ligt half juli in de (web)winkel.

Stof en patroon:

bergentricot van Finch Fabrics ↑↓ fluogele softshell – bij Extremtextil ↑↓  Ole – Zonen 09

 

 

Advertenties

34 thoughts on “Technische Ole met nieuwe print van Finch Fabrics

  1. Woooow!! Die is echt geweldig! Vond de stof, toen ik m voorbij zag komen, niet zo…maar jij laat met deze creatie duidelijk zien hoe tof de stof in het echt is. Ik zie er al een heerlijke kaptrui in!! Erg mooi gedaan, ook met fluor 🙂

    Liked by 1 persoon

Dank je wel om een reactie achter te laten. We lezen ze graag! :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s